Logo
Search
Close this search box.
BroederSjuul

Ik ben Julian Hooikaas, geboren in 1998. Dat is nog best een beetje jong, tenminste dat houd ik mezelf dan maar voor. De zorg heeft mij niet altijd getrokken, ik wilde treinmachinist worden tot het moment daar kwam dat ik via een maatschappelijke stage in het verpleeghuis terecht kwam. Ik leerde een andere wereld kennen, een wereld vol hectiek, een wereld vol geluk maar soms ook verdriet. 

Ik ben Julian Hooikaas, geboren in 1998 dat is nog heel jong voor een zorgverlener. De zorg heeft me niet altijd getrokken, ik wilde treinmachinist worden tot het moment daar kwam dat ik maatschappelijke stage wilde gaan lopen in een verpleeghuis. Ik leerde een andere wereld kennen, een wereld vol hectiek, een wereld vol geluk maar soms ook van verdriet.

De zorg heeft me getrokken en zo begon ik aan mijn reis naar de wereld van een verzorgende. Hoewel ik de wereld van verpleegkunde heb geprobeerd beviel dat niet, steeds vaker kreeg ik het gevoel dat ik werd tegengewerkt. Tot ik na de eerste golf van de corona pandemie mijn stoute schoenen aan trok en me inschreef voor de Hbo-verpleegkunde-opleiding. Het werd tijd voor iets nieuws en dat ben ik aangegaan!

Van verpleeghuis, psychiatrie tot ziekenhuis en zorg voor gedetineerde. Ik ben werkzaam in elke tak van de zorg, natuurlijk ben ik niet alwetend, maar de kennis die ik mee heb genomen van al die werkplekken maakt het voor mij wel makkelijker en zorgt ervoor dat ik een hele brede basis heb! Dat maakt het simpel om met mij te werken voor collega’s. Maar als ik iets niet weet stel ik vragen en verzamel ik feedback! Ik kan in teamverband werken, maar ook zeker individueel.

Broeder Sjuul

De merknaam broeder Sjuul is ontstaan in mijn opleidingstijd, in mijn stage op de PG afdeling was Julian vaak niet te onthouden voor mijn cliënten/bewoners, Julian werd langzaam Juul en later Sjuul. Daarnaast riepen veel cliënten/bewoners gewoon Broeder, hier komt Broeder Sjuul vandaan. Toen ik zzp’er werd is broeder Sjuul een onderdeel van mijn leven geworden.

Zorgverlenen is het mooiste wat ik ooit heb gedaan

– Broeder Sjuul

Op mijn blog lees je mijn succes verhalen, broeder Sjuul is het alterego geworden van mijn blog.