Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

HOE HET ANDERS KAN.

Ik begon mijn reis in de zorg als verpleegkundige i.o. dat werd Verzorgende IG zonder de i.o. Ik heb verschrikkelijke stages achter de rug. Stagebegeleiders die tot de groep fossiel behoren of per bezem naar hun werk kwamen vliegen, niet de moeite nemend om die snor van hun bovenlip weg te plukken. Het zijn harde worden voor een verschrikkelijke rottijd.

Ik had een hekel aan mijn opleiding.


Maar ik kon niet anders omdat de staat der Nederlanden bedachten dat het moest volgens hun beelden van de zorg. Ik kreeg volstrekte onzin geleerd die ik de rest van mijn carrière nooit meer heb gebruikt. Ik ook niet van plan ben om dat ooit aan te spreken. Toch is een stage heel leerzaam geweest, niet op de manier waarvoor het zou moeten maar ik heb geleerd dat ook als stagiair ik nooit mijn hoofd zal buigen. Niet minderwaardig ben aan de rest van het personeel welke titel ik draag in mijn werk.


De patiënten die ik help hebben geen baat bij een broeder die zijn hoofd laat hangen en het bijltje er bij neer gooit. Ik denk dat ik mezelf wel bewezen heb als waardige zorgverlener. Ondanks ik lijnrecht tegenover mijn leidinggevende en stage begeleiders stond omdat ik het als stagiair niet eens was met hun schrik bewind.
Maar nu wil ik weer door, door naar het nog niet afgeronde stuk van mijn leven namelijk ik wil door naar een geweldige nieuwe carrière waar ik de komende vier jaar weer heel druk mee zal zijn. Samen met mijn moeder, samen met mijn vrienden en vooral ikzelf. Ik ben er klaar voor om opnieuw een strijd te voeren om nieuwe kennis op te doen, maar dit keer wel op mijn manier. Als een ander geen veilig leerklimaat kan bieden doe ik dat toch zelf? Ik huur mijn eigen begeleider in waarvan ik zeker weet dat ik een klik heb. Dat we zorg zien zoals zorg is en dat ik baas ben over mijn eigen leerproces. Wanneer ik wat interessant mij daar op storten en verdiepen. Ik heb geleerd dat ik alles kan bereiken als ik er maar voor 400% voor ga.

Weer terug naar school!


Als zzp’er kan je moeilijk een MBO opleiding volgen omdat je dat moet stoppen als zzp’er. Je moet veel stages lopen in een geregistreerd en gecertificeerd leerbedrijf. Maar gelukkig is daar de 21 plus toets en kan je wel een HBO opleiding volgen. Ik hoop dat ik mag slagen. Niet om voor eeuwig zzp’er te blijven maar om mijn opleiding te betalen. Zonder schulden na het behalen van mijn diploma verder te kunnen.
Ik heb me ingeschreven voor de HBO verpleegkunde, niet omdat ik overtuigd ben dat dit me gaat lukken maar wel met de volle overtuiging dat ik dit kan omdat ik er voor 400% voor wil gaan en later lachend kan zeggen tegen die stage begeleiders… “U had het mis!”

Picture of Broeder Sjuul

Broeder Sjuul

Ik ben Julian Hooikaas, 25 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke, maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaatklep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

Over Mij

foutje ontdekt?

Oeps Foutje? Heb jij een foutje ontdekt in mijn blog? Ik ben natuurlijk gewoon een mens en ik maak ook schrijffouten, wil je zo aardig zijn om mij een mailtje te sturen? Info@broedersjuul.nl

Cookies voor Broeder Sjuul.

Koekje erbij?

Hoi, wat leuk dat je mijn site bezoekt. Laten we een koekje erbij nemen. Cookies zijn belangrijk om mijn website te laten werken. Daarom vraag ik je om akkoord te gaan met de cookies, ga je niet akkoord? Dan wordt je automatisch doorgestuurd naar Google en kun je Broeder Sjuul niet gebruiken.