Daten op internet

Daten op internet

Ja je kan er niet onderuit, tegenwoordig gaat alles via het internet dus ook het grootste gedeelte van het flirten. Maar dat brengt soms echt wat perikelen met zich mee, ik neem jullie mee in mijn Grindr, Baddoo, Tindr. Het wordt normaal om je bakkes een slinger te geven op dat internet, ik denk dat iedere datende zorgverlener dit wel kent.

Grindr

Het is een datingapp voor homoseksuele, nou ja dating app ik denk dat het meer een seks app aan het worden is. Toen ik het aanmaakte was het nog wel wat meer daten dan seks maar inmiddels krijg ik steeds meer ranzige foto’s of opmerkingen naar mijn hoofd gegooid. “Kom je mij ook helpen met wassen?” is toch wel de meest verschrikkelijke opmerking die ik ooit heb gehoord. Meestal zijn dat van die profielen zonder foto’s van ‘ouderen’ mannen die met hun 47 nog denken mee te kunnen met een 22 jarige, nu weet ik dat het in de homo gemeenschap zeker geen uitzondering zal zijn wanneer het wel gebeurt. Ik ben misschien nog wel wat ouderwets, ik voel me niet seksueel aangetrokken tot mannen die mijn ouders hadden kunnen zijn maar zich dan nog willen scharen met mijn leeftijdscategorie om zich jong te voelen.

Baddoo

Dit wordt al iets serieuzer, maar de opmerking: “Oowh mijn zus werkt op het Erasmus MC, misschien ken je haar wel.” Sorry jongen ik ken niet heel de zorgwereld bij naam, je bent voor mij allemaal collega en zo noem ik je ook. Zodat ik geen flater sla tegenover mijn patiĆ«nt, ik zie jaarlijks ruim 10.000 collega’s ik ken ze niet maar van gezicht wanneer ik vaker kom gelukkig wel. Hoe vaak ik wel niet heb aangehoord hoeveel respect ze hebben voor me kan ik niet meer tellen, ook hier krijg ik nog wel is vragen of ik kan komen helpen met wassen. Dit keer niet eens van ouderen maar ook van leeftijds genoten, ik snap niet wat de lol daar aan is. Mij lijkt het verschrikkelijk om me te moeten laten wassen door collega’s, nee liever niet.

Tindr

“Wauw wat een gaaf beroep, is dat niet moeilijk.” Ik heb eigenlijk geen idee meer of het moeilijk is, ik doe het gewoon. Tindr is vaak toch wat serieuzer dan de bovenstaande apps, alleen hebben veel jongens dan toch dat ze kiezen voor een uitvoering met een sixpack en een iets minder chagrijnige kop, ik verrek het simpelweg om allen voor een ander een sixpack te gaan trainen en dan vrolijk zonder shirt deel te nemen op een foto, ik verrek het gewoon omdat ik dat zo’n goedkoop iets vind. Nee hoor ik ben verschrikkelijk blij met mijn wasbordje waar de was nog op ligt.

De kroeg

Nog erger is dat de gesprekken in de kroeg nagenoeg hetzelfde zijn, begin van de avond gaat het nog over hoe mijn werk is. Naarmate er meer alcohol in zit rammelt er iets in hun broek ofzo en vragen ze of ik ze niet wil verzorgen. Nou dan trek ik toch mijn kuisheidsgordel aan, ineens associeer ik je dus niet meer met een leuke jongen maar wel met een creep.

Ik geef toe ik moet misschien wat losser leren zijn, maar ach ja… Ik wordt hier niet gelukkig vanJulian Hooikaas
Julian Hooikaas

Ik ben Julian Hooikaas, 21 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaat klep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.