Mag ik dan bij jou.

Mag ik dan bij jou.

Kent u dat liedje van Claudia? Als de oorlog komt, mag ik dan bij jou. Samen met een paar oude dames zitten we te zingen in het verpleeghuis, iets met een elektrische openhaard en zwarte kip met slagroom. Het is al bijna tijd voor de dienstwissel maar de dames willen nog niet naar bed, ik laat het even op zijn beloop maar ik blijf tot de laatste veilig in bed ligt.

We zitten te zingen met de liedjes van toen en nu, we halen herinneringen op en zo vliegt de tijd voorbij. Eén van de dames zegt tegen mij: “Als ik vanavond naar bed ga, mag ik dan bij jou.” ze kijkt liefdevol naar haar echtgenoot die net binnen komt lopen van het biljarten. Het is een gezellige boel op mijn afdeling in de veel te kleine woonkamer.

Vanuit de hoek kijkt een oudere dame die al jaren weduwe is naar het echtpaar en zegt: “Das goed maar dan wil ik de broeder.” Ze schrikt van zichzelf en kijkt mij aan, ik moest er hard om lachen en zeg: “Sorry vrouw, dat gaat mijn vriend niet leuk vinden.” ze kijkt me aan en zegt: “Nooit bedacht dat ik het nog is af zou leggen tegen een man.” Daar moeten we allemaal dan weer smakelijk om lachen.

Sjans hebben doe ik meestal met oude mensen, meestal omdat ik een maatje meer heb, een buik alsof ik een hele Miele wasmachine opgegeten heb. Jongens van tegenwoordig zijn toch een beetje net als de tv’s van tegenwoordig. Het moet zo mooi en plat mogelijk. Ach laat mij dan maar zijn zoals de tv’s waar ik mee ben opgegroeid namelijk met zo’n toeter aan de achterkant, alleen zit die van mij van voren.

Nu ik weer niemand heb begint het riedeltje van onzekerheid weer van voor af aan, ben ik niet te dik, vinden mensen me wel leuk? uch onzekerheid, en dan al die verschrikkelijke openingszinnen? “Je mag mij wel verplegen!” , “Kom je me helpen met douche?”, “Dan ben je waarschijnlijk wel heel zorgzaam.”

Die eerste twee zijn verschrikkelijk ranzig, helemaal als je bedenkt dat mannen van 40 dat tegen me zeggen. Alsjeblieft zoek iets van je eigen leeftijd, ik ben geen homo met daddy issues. Die laatste wordt ook veel gebruikt door jongeren, maar in mijn privé ben ik zeker niet zorgzaam. Ik zie dan altijd zo’n ‘moeder ik wil bij de revue’ gezin voor me waar vrouwen tijdens het huishouden een schort dragen en rennen voor hun man om het eten op tafel te hebben staan.

Ik sjans nog wel een poosje door met mijn patiënten. Wat een verschrikking, dat grindr, tindr en badoo.

Na een super gezellige avond gaat om 01:00 de laatste naar bed, ik ben al 3 uur over tijd maar dat geeft niet. Ik heb genoten net zoveel als het gezelschap in de kamer en dan is me die 3 uur eigen tijd het zeker waard.Julian Hooikaas
Julian Hooikaas

Ik ben Julian Hooikaas, 21 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaat klep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.