Op vakantie in zorgland

Op vakantie in zorgland

Ze worden een beetje bekeken als melaatse, de collega’s die een dezenweken vertrekken voor hun welverdiende buitenland reisje. Waar normaal alleen een boze puber collega staat te stampvoeten dat je het klimaat om zeep helpt zijn dat ineens een stuk meer mensen.

Da klimaat kan ze eigenlijk geen bal schelen maar corona… Ik word langzaam rijp voor het Pieter Baan Centrum (PBC) van heel dat corona. Word je niet dood ziek door het virus word je dat wel van de mensen die het er over hebben te pas en te onpas.

Maar goed terug naar de melaatse want ja als je zegt dat je op vakantie gaat heeft dat een beetje het zelfde effect als dat je een peuk in een restaurant op steekt. Je word er onmiddellijk uit gebonjourd. Collega’s krijgen zelfs ruzie over hoe duur de hotels op Vlieland zijn en dat het schandalig is dat nu iedereen in eigen land op vakantie moet de prijzen zo zijn gestegen.

Ik denk dan maar hoofdschuddend: “Dat noemen we nou marktwerking, je weet wel waar wij in de zorg zo op tegen zijn.”

De dorpelingen in Brabant hebben heel de golf overleefd en nu druipt het angstzweet door de naad van vele burgemeesters uit de Randstad, zoals ze in Brabant zeggen: “Gullie zèn de volgende, KUT!” Beetje paniekvoetbal in de steden als Rotterdam en Amsterdam, waar mevrouw Halsema zich nu ineens wel bekommert om die anderhalve meter. Dubieus want een week of wat geleden liep ze nog tussen een BLM beweging die geen anderhalve meter hoefde te hanteren.

Als zorgverlener die op vakantie gaat is het niet echt leuk want wat haal je mee terug en moet je duizend keer uitleggen dat je in een verlaten Heidi hutje ergens in zuid-Frankrijk gaat zitten en het enige contact wat je hebt dat met Benno de hond en Maaike het schaap is, of de berggeit.

Nee dat corona begint me nu wel echt te irriteren, nou ja het virus zelf niet. Maar de gesprekken er om heen, de paniek collega’s die zeggen: “Als het hier uit breekt ben ik weg.” Waarop een ander nog net niet met haar hand op tafel slaat en met stem verheffing er over heen gaat “Lafbek”

Zo fijne vakantie, ik ga in december wel ergens in de alpen winterslaap houden. Ben er helemaal klaar mee! Tijd voor een tukkie.Julian Hooikaas
Julian Hooikaas

Ik ben Julian Hooikaas, 21 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaat klep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.