weddenschappen

weddenschappen

Een wedje leggen, dat maakt ons team zo speciaal, het lijkt af een toe of we volleerd casino zijn. Waar we om wedden? Koffie, Thee of een fles wijn.

Mijn collega’s daagde me uit, ik durf het toch niet… Dan ken je broeder Sjuul niet, binnenkort is ons team uitje en we hebben er best veel zin in. We gaan ons eerst misdragen op de bowling en daarna in de kroeg, ja we zijn net normale mensen want als ons uniform uit gaat lijken we zelfs op normale mensen. Geen machines die scherpe voorwerpen in onze patiënten steken (zei ik met een dikke knipoog).

Maar goed de weddenschap was dat ik niet als vrouw op hakken naar het feestje zou durven, dit was omdat ik net iets te enthousiast op de hakken rees van Fred van Leer reageerde. Ineens werd Zuster Sjuul geboren en ik ging de weddenschap aan.

Enkeltje tik en twee knotsknieën

Ik stap die middag mijn auto in naar de locatie, ik wilde er als eerste zijn want voor die fles goedkope supermarkt bocht wat ze wijn noemen. Heel de week al loop ik op een stel martelmachines die ze hakken noemen. Maar het lukt me steeds beter, dus in een geleend uniform een knot, knalrode lippenstift een panty die overal inkruipt waar je hem liever niet wil hebben en de grootste lol stap ik de auto in.

Mijn hakken laat ik nog even uit, want lopen is al een opgave laat staan auto rijden en zo ga ik met een dikke laag plamuur op mijn gezicht richting de locatie.

Wachten…

Ik sta bij de ingang met een welkomst drankje, mijn collega’s druppelen stuk voor stuk naar binnen. Ze nemen het drankje aan en vervolgen hun weg, vreemd ze zeggen niks? Toen iedereen binnen was kreeg ik een paar whatsapp berichtjes waar ik toch bleef. Het drong nu pas tot me door dat ze me niet herkende. Mooi dit spelletje speel ik nog een poosje mee, dus ik span samen met de ober en ik ga rond met de bittergarnituur. Nog steeds niks, de alcohol vloeide rijkelijk. Ik ving wat gesprekken op waar ik toch bleef van het bowlen heb ik weinig meegekregen.

Opeens gaat mijn ringtone af en kijk op mijn scherm, ineens gaat het heel snel een club met collega’s stond heel stom te kijken en de collega die belde schreeuwde: “Dit meen je niet? Juul ben jij dat echt?”

Nou die fles wijn heb ik gehad en we hebben de avond van ons leven gehad, ik moest nog lang horen dat ik een lekker wijf ben 😉 en iedere nieuwe collega die ik inwerkte kreeg dit verhaal van de andere te horen.

Band met je collega’s

Ik heb me nooit anders voorgedaan als de knettergekke zorgverlener die ik ben, sommige collega’s kotste me daarom uit en sommige vonden me super. Als ik iets in dit leven heb mogen leren is dat niets te gek is en dat het leuk is om soms in buiten alles wat je normaal zou doen te gaan staan en gewoon te genieten van wat er om je heen gebeurt.Julian Hooikaas
Julian Hooikaas

Ik ben Julian Hooikaas, 21 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaat klep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.