Wat nou Max, ik wil niks kopen…

Wat nou Max, ik wil niks kopen…

Het is nogal een hectische dienst, rommelig begin en een grote patiënten stroom, zo stond ik twee weken geleden om 12 uur buiten gewoon aan mijn peuk te trekken alsof mijn leven er vanaf hangt. Zielig eigenlijk hé werk je samen met kanker patiënten en wat doe jij? Maar goed dat is niet de boodschap van mijn blogbericht.

Ik zie mijn werktelefoon afgaan en in mijn scherm staat een 035 nummer, niet weer zo’n verkoper hè? Ik neem op: “BroederSjuul goedemiddag u spreekt met Julian waar kan ik u mee helpen?”

“Ja goede dag u spreekt met Marcel van Max,” ik zit me af te vragen of ik een patiënt heb aangenomen met de naam Max in de buurt van Hilversum. Maar kom al snel tot de conclusie dat ik helemaal geen palliatieve mensen heb want vannacht is de laatste uit mijn bestand overleden.

Ik wil ademhalen om te beginnen aan mijn minder vriendelijke praatje dat ik echt niet geïnteresseerd ben in bedrijfsstroom of een nieuw zakelijk abonnement. Toen Marcel vroeg of ik het leuk zou vinden om als corona zorgverlener mijn verhaal te doen over mijn tijd op de corona units. Ik vraag hem waarvoor, ik bedoel mijn pauze werd gevaarlijk kort. We maken een afspraak voor die avond na mijn werk bij mij thuis voor een interview, nog steeds vraag ik me af wie Max is en wat hij te maken heeft met dit interview.

Als ik terug denk heb ik Max die middag nog 3x gezien omdat mijn patiënten naar een programma op de omroep zaten te kijken. Maar nooit bij stilgestaan dat ik uitgenodigd zou worden voor een televisie programma, het zit niet in mijn aard om hard in discussie te gaan met anderen over iets waar ik liever niet eens meer over praat.

Ik merkte dat ik op weg naar 27 juni wat strijdlustiger werd. Ik wilde gaan staan voor wat ik de zorg waard vind. Ik wil helemaal geen doekje van 1000 euro, ik wil een pleister van een structurele loonsverhoging en een blik met personeel. Steeds meer jongeren gaan vrijetijdsbesteding studeren van onze belastingcenten. Voor dit soort studies ben ik voor het nieuwe studeren waarin jongeren geld moeten lenen.

Ik pleit nog steeds dat de lening voor MBO zorgstudies en HBO-V niet opgaat en die blijven studeren op de oude regels namelijk zonder studieschulden.

Ik pleit nog steeds voor een korting van 75% op de zorgverzekering als je in de zorg werkt.

Maar dat vind ik ook voor leraren en het leger, die mensen hebben we nodig voor ons land.

Even trouwens ik pleit voor die twee dingen voor de mensen aan het bed, niet voor de beleidsmedewerkers en het kantoor vee wat ons zorg geld op zitten te kauwen. We hebben hele dure rooster mensen in dienst terwijl vroeger zelf gepland kon worden, we konden diensten onderling oplossen en cliënten van elkaar overnemen. Tegenwoordig moet ik eerst een strijd aan met een legertje planners en mijn leidinggevende voor een vrije middag.

Ik heb met mijn naïeve kop zelfs bedacht dat ziekenhuizen helemaal geen bedrijven zijn maar stichtingen, nou fout een van de grootste ziekenhuizen in Nederland is gewoon een BV. Daar schrok ik dus enorm van.

Als zzp’er accepteer ik het 1000,- euro doekje niet, als er een pleister is en ze in den Haag snappen wat er in de zorg mis gaat dan kom ik terug loondienst in, wel vraag ik ze dan een landelijke flexpool op te zetten want ik wil niet in één instelling werken omdat je vastroest. Ik wil de vrijheid van een zpp’er houden. Maar ik wil best voor iets minder dan dat ik als zzp’er verdien terug loondienst in. Zolang ik zelfstandig mijn opleiding kan betalen, mijn huis en mijn dagelijks onderhoud.

Dus den Haag als jullie even een uurtje of misschien twee over hebben ga is met mij en mijn collega’s in gesprek.

De uitzending was top, ik op tv lijkt alles groter, dus ook mijn buik maar dat neem ik dan maar voor lief hihi

Een deel van mijn mening heb ik bij het programma: Hollandse zaken van omroep Max gedaan. Dat programma kun je terug vinden hierJulian Hooikaas
Julian Hooikaas

Ik ben Julian Hooikaas, 21 jaar oud en werkzaam in de zorg. Ik schrijf de leuke maar ook de minder leuke gebeurtenissen in mijn vak op. Je leest ze hier voor mij is het een uitlaat klep en mijn steun en toeverlaat af en toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.